Als met de paplepel ingegoten weet jij waarschijnlijk als geen ander dat je op warme dagen extra veel vocht moet nuttigen, en dan vooral water. Bedenk je op deze dagen dan ook dat jouw baby natuurlijk ook extra vocht verliest en zorg ervoor dat hij of zij ook extra vocht toegediend krijgt. Je kan haar of hem bijvoorbeeld lepeltjes water geven, of iets vaker aan de borst leggen dan normaal. 

Wanneer je jouw kindje van niet genoeg vocht hebt voorzien, kan het zijn dat zij of hij een beetje uitdroogt. Er zijn een aantal belangrijke tekenen waaruit je kan opmaken dat jouw baby uitdroogt, zoals het waarnemen van een versnelde ademhaling, minder plassen, een verhoogde hartslag en een droge mond of lippen. Wanneer je niet zeker bent van je zaak, neem dan altijd contact op met de huisarts! 

De auto is een hittebron

We kunnen het niet vaak genoeg op het hart drukken; neem jouw baby mee de auto uit, ook al is het voor een korte boodschap.  Wanneer een auto geparkeerd staat, zal de zon inslaan als een bom. Jouw baby is niet bestemd voor deze hitte; oververhitting is het vervolg. Blijf jezelf en jouw partner hieraan herinneren! 

Blijf zoveel mogelijk uit de bloedhete zon

Wanneer je met jouw kindje in de zon zit, is het sowieso van groot belang dat zijn of haar hoofdje en huid goed beschermd is tegen de felle zon. Je kan een hoedje of een petje opzetten, en daarnaast is het natuurlijk goed om jouw baby zorgvuldig en frequent met een goede zonnebrand in te smeren. Daarnaast willen we graag aanraden om uit de zon te blijven tussen 12:00 uur en 15:00 uur, gezien deze dan het felst is en het hoogst aan de hemel staat.

Let op de kleding van je kindje

Wanneer het warm is, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw kindje in luchtige kleding is gekleed. Zorg bijvoorbeeld voor kledingstukken van katoen (tip!:  de mooiste kledingstukken voor baby’s van katoen vind je op Hippe Mensjes!). Daarnaast is het verstandig om ervoor te zorgen dat jouw kindje niet te veel laagjes draagt!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen