Het is voor zowel je kind als voor jou als ouder een spannende stap als je kind uit huis gaat. Of je er nu wel of niet blij mee bent: help je kind in ieder geval een beetje op weg. Zo kun je tips geven voor de inrichting van de kamer, studio of woning. Misschien wil je wel iets cadeau geven, als onderdeel van de uitzet. Waar je aan kunt denken? Dit zijn praktische spullen!

Koffiezetapparaat

Is je kind dol op koffie? Dan is het natuurlijk wel zo prettig als hij of zij meteen een goed koffiezetapparaat in huis heeft! Dit is dan ook sowieso een cadeau dat in de smaak gaat vallen. Van een volautomaat tot een handmatige espressomachine, er is veel om uit te kiezen. Probeer de favoriete koffiesoort van je kind te achterhalen en selecteer op basis hiervan het perfecte model. Geef er natuurlijk ook koffie bij, zodat het apparaat direct kan worden gebruikt. Zo smaakt Lavazza koffie heerlijk: dit is Italiaanse koffie van een hoogwaardige kwaliteit. Wat een luxe!

Serviesgoed

Er moet natuurlijk ook gedineerd worden in de nieuwe woning. Mooi serviesgoed is daarom meer dan welkom. Het maakt de woning ook huiselijker, als er meteen een fraai design op tafel kan worden geplaatst. Ga daarom idealiter voor serviesgoed met een opvallende look, zoals een vrolijke kleur of een bijzondere afwerking. Al moet dit natuurlijk wel passen bij de smaak van je kind. Misschien weet je al welke kleuren er in de woning worden gekozen – het serviesgoed kan eenzelfde kleur kennen, of een kleur die hierbij past.

Bestek

Met alleen serviesgoed zijn we er nog niet. Een ander leuk cadeau? Bestek! Messen, vorken en lepels: iedere dag is het weer nodig. Geef tijdloos bestek, om zeker te weten dat het jarenlang met plezier kan worden gebruikt. Al valt er ook iets voor te zeggen om speciaal bestek te geven, zoals goudkleurig bestek. Een ware trend!

Meubels

Wil je een wat groter cadeau geven? Dan is een meubelstuk een slimme keuze. Er zijn immers veel meubels nodig om de eerste woning mee in te richten – of het nu om een kleine studentenkamer of een ruim appartement gaat. Ga na wat je kind nog nodig heeft. Een bed, kast, bureau of eettafel: er is genoeg om aan te denken. Uiteraard is het wel belangrijk dat de meubelstukken in de smaak vallen. Daarom raden we aan om het niet direct te kopen, maar om het eerst te laten zien in de winkel of online. Het is immers ook zonde als zo’n groot cadeau niet in de smaak valt. Nu kan er altijd nog eenvoudig iets anders worden uitgekozen!

Aankleding

Een laatste categorie om aan te denken? Decoratie! Accessoires zijn altijd welkom bij een nieuwe woning. Planten, wanddecoratie, vazen of kaarsenhouders – een greep uit de opties. De woonruimte wordt er meteen een stuk sfeervoller van. Zo voelt je kind zich er alleen maar sneller thuis!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen