Seks kan ongelooflijk leuk en plezierig zijn, maar het kan ook een paar risico’s met zich meebrengen. Hoe graag we ook denken dat onze partners allemaal schoon en gezond zijn, toch bestaat de kans op blootstelling aan bepaalde seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing voor dit probleem: condooms! Niet alleen bieden ze bescherming tegen soa’s, ze kunnen het plezier tijdens de seks daadwerkelijk maximaliseren. Laten we eens kijken hoe je condooms van bijvoorbeeld Condoom NL kunt gebruiken voor meer plezier.

De juiste pasvorm kiezen

De maat van je condoom is net zo belangrijk als het type. Om het plezier te maximaliseren en ongewenst breken of afglijden tijdens de gemeenschap te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je er een kiest die goed past. Als je condoom te strak zit, vernauwt het de bloedstroom, waardoor de gevoeligheid en opwinding afnemen; als je condoom te los zit, biedt het niet genoeg wrijving en kan het tijdens de gemeenschap afglijden. Meet jezelf dus op (of laat je partner je opmeten) voordat je condooms koopt.

Glijmiddel toevoegen

Door glijmiddel aan een condoom toe te voegen, maak je het niet alleen comfortabeler, maar ook prettiger! De meeste condooms zijn voorgesmeerd met een glijmiddel op siliconen- of waterbasis, dat het gevoel voor beide partners tijdens de seks kan verbeteren. Maar als je merkt dat het voorgesmeerde glijmiddel niet voldoet, voeg dan gerust wat extra glijmiddel van je eigen voorkeur toe – glijmiddel op water- of siliconenbasis werkt het beste met latex condooms! En vergeet niet de glijmiddelen met een smaakje – die kunnen een extra speelsheid toevoegen!

Alternatieven voor condooms gebruiken

Hoewel latex condooms meestal de gemakkelijkste en veiligste optie zijn als het gaat om het voorkomen van soa’s en het maximaliseren van plezier tijdens de seks, zijn er nog genoeg andere opties, zoals polyurethaan condooms of lamsvel condooms (die niet effectief zijn tegen de meeste soa’s, maar wel een extra beschermingslaag bieden). Er zijn ook verschillende soorten dental dams verkrijgbaar in verschillende smaken die kunnen helpen om orale seks sessies nog pittiger te maken!

Experimenteer met verschillende soorten condooms

Wees tot slot niet bang om te experimenteren met verschillende soorten condooms als je je plezier tijdens het gebruik ervan wilt maximaliseren! Er zijn condooms met een smaakje die een extra element van plezier kunnen toevoegen aan orale seks; condooms met een textuur die de sensaties tijdens de geslachtsgemeenschap kunnen verhogen; en zelfs glow-in-the-dark condooms als je een extra beetje opwinding wilt toevoegen aan je slaapkameractiviteiten! Welk type condoom je ook kiest, vergeet niet dat veiligheid altijd voorop moet staan, dus zorg ervoor dat het goed past en voor beide partners geen irritatie of ongemak veroorzaakt voordat je het gebruikt!

Conclusie:

Condooms hoeven niet saai te zijn – sterker nog, ze kunnen heel plezierig zijn! Door de juiste pasvorm te kiezen en wat extra glijmiddel toe te voegen of te experimenteren met smaakjes, kun je het plezier maximaliseren en toch veilig blijven voor ongewenste infecties. Dus ga je gang en verken op https:/www.condoom.nl/ alle mogelijkheden van het gebruik van condooms – veel plezier met experimenteren!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen