We weten allemaal dat een little black dress (LBD) de perfecte go-to is voor elke speciale gelegenheid. Het is klassiek, tijdloos, en ziet er altijd goed uit. Maar wat veel vrouwen niet beseffen is dat het bezitten van een LBD hen op meer dan één manier ten goede kan komen. Hier zijn vijf redenen waarom elke vrouw een little black dress in haar kast zou moeten hebben hangen!

1. Het is kosteneffectief.

Een zwarte jurk kan naar bijna elke gebeurtenis gedragen worden, formeel of informeel, waardoor het een noodzakelijke aanvulling is op elke garderobe. Als extraatje ziet je kast er zelfs veel overzichtelijker uit, omdat je maar één soort jurk hebt in plaats van een heleboel jurken in verschillende kleuren en patronen.

2. Veelzijdigheid betekent dat je het vaker zult dragen.

Je kunt een little black dress naar veel verschillende gelegenheden dragen naast alleen formele gebeurtenissen zoals bruiloften en cocktailparty’s. Combineer het met sandalen en een vestje voor een lunch op het terras tijdens de zomermaanden, of draag het onder een trenchcoat voor een geklede daguitstap. Als je het geluk hebt er een met zakken te vinden, is hij zelfs geweldig als alledaagse jurk, want je kunt gewoon door de stad lopen zonder je handtas!

3. De klassieke stijl maakt hem tijdloos

Een little black dress raakt nooit uit de mode. Je kunt het naar elke formele of informele gebeurtenis dragen, en het staat altijd goed. Het is een aankoop die nog jaren mee zal gaan.

4. Je kunt er je eigen unieke draai aan geven

Als je in het verleden al eens een nieuwe LBD gekocht hebt, hoef je niet bang te zijn dat hij uit de mode raakt, want je kunt er altijd je eigen draai aan geven om bij de huidige trends te blijven en hem moderner of stijlvoller te maken, afhankelijk van wat je mooi vindt of hoe je je die dag voelt. Het is ook een gemakkelijke manier voor iedereen zonder enige naaikennis (zoals ik) om zijn bestaande garderobe unieker en stijlvoller te maken.

5. Het is handig als je niet weet wat je aan moet trekken

Er zijn van die dagen (zoals wanneer de schone was op is of het buiten koud is) dat ik zin heb om de hele dag niets anders dan joggingbroeken aan te trekken, maar als je dan een LBD in je kast hebt hangen, is dat een goed alternatief. Het is simpel en snel af te stylen, zodat je meer tijd aan andere dingen kan besteden!

Al met al kan een little black dress elke vrouw op meer dan één manier ten goede komen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen